Dry Needling Modul 1 Bergen, 15.-16. mars 2024

Dry Needling Modul 1

Bergen, 15.-16. mars 2024

Varenr: 120559
5 000,-
-+
BeskrivelseDokumenter
Beskrivelse

Tidspunkt: 15. mars kl. 14-21 og 16. mars kl. 08-18

Omfang: 17 timer

Sted: Bergen Idrettsklinikk, Nordåsveien 44, 5235 Rådal

Pris: Kr. 5000 | 30% studentrabatt. Skriv kommentar i kassen, så korrigeres beløpet før det faktureres eller trekkes fra kortet ditt.

Inkludert: Mat, utstyr og kursmateriell

Kursansvarlig: Fysioterapeut Arild Solheim og kiropraktor Jørgen Stein.

Forbehold om nok påmeldte til gjennomføring. Kostnader til reise/opphold refunderes ikke av AlfaCare ved utsettelse. Spør oss gjerne om status når du melder deg på.

Kurs i muskulære smertesyndrom og triggerpunktbehandling med nåler - Modul 1

AlfaCare og Bergen Idrettsklinikk inviterer til kurs i muskulære smertesyndrom og triggerpunktbehandling med nåler, Modul 1.

Kurset vil gi en innføring i hva triggerpunkt er, hvordan en diagnostiserer dem og hvordan man behandler dem. Teorien vil også inneholde oppdatert forsking, og gjennomgang av ulike retninger innen nålebehandling.

Det meste av kurset er av praktisk art, og har som mål å gjøre kursdeltakerene teoretisk og praktisk rustet til å praktisere denne behandlingsformen umiddelbart i sitt virke. Det er to instruktører tilstede under hele kurset. Man får tilbakemeldinger og veiledning underveis i det praktiske arbeidet.

Nålebehandling (dry needling) er ikke akupunktur, og skal heller ikke forveksles med denne form for terapeutisk behandling. Nålebehandling (dry needling/ IMS) har som formål å stimulere muskulære triggepunkt/smertepunkt i muskulatur og bindevev ved bruk av akupunkturnål. Det er ikke nødvendig med kunnskap om klassisk kinesisk medisin (TCM) eller akupunktur for å være med på dette kurset, eller for å utføre denne type behandling.

Dry Needling krever god anatomisk forståelse. Du må være utdannet fysioterapeut, kiropraktor, manuellterapeut, naprapat, osteopat, lege eller være siste års student eller turnuskandidat innenfor disse fagområdene for å delta på dette kurset. 

Ved avmelding fra kurset, som må skje skriftlig innen 14 dager før kursstart, vil 50% av kursavgiften bli refundert. Avmelding etter dette medfører ingen refusjon av kursavgift.

Dersom oppslutningen er for liten for gjennomføring av kurset, vil dette bli annonsert senest 10 dager før kursdato. Kursarrangør tar ikke ansvar for eventuelle kostnader i forhold til  reise/opphold, men vil refundere kursavgiften i sin helhet. Alternativt kan en flyttes over til neste tilgjengelige kurs.

Kursinnhold

Fredag 14.00-21.00

 • Smerte- og triggerpunktteori
 • Teori om nålebruk, kontraind., virkemekanismer m.m.
 • Oppdatert viten
 • Utstyr, nålefølelse og differensiering av vev
 • Praktisk introduksjon til nålebruk
 • Lunsj
 • Praktisk trening: Hode, nakke og skuldre
 • Praktisk trening fortsetter: Arm og albue
 • Slynger som redskap og ved nålebehandling
 • IES – Intramuskulær Elektrisk Stimulering (introduksjon)
 • Oppsummering og avslutning

Lørdag: 0800 – 1800

 • Praktisk trening: Rygg, sete, hofte
 • Lunsj
 • Praktisk trening: Lår, kne, legg
 • Praktisk trening fortsetter
 • Oppsummering, spørsmål og avslutning

Om instruktørene:

Arild Solheim

Fysioterapeut og prestasjonsfremmer. Innehaver av Bergen Idrettsklinikk. Jobber til daglig med både akutte og langvarige plager i muskel og skjellett apparatet. Spesiell interesse innen behandling og rehabilitering av idrettsskader. Har jobbet med nåler i behandling av myofascielle triggerpunkter siden 2003. Kursholder siden 2011.

Jørgen Stein

Kiropaktor MNKF. Utdannet ved Syddansk Universitet i Odense. Medeier av NEMUS Nesttun og NEMUS Arna. Jobber til daglig med både akutte og langvarige problemstillinger i muskel og skjelett apparatet. Spesiell interesse for ekstremitetsplager. Har arbeidet med bruk av nåler i behandling av myofascielle triggerpunkter siden 2008. Kursholder siden 2011.

Dokumenter
122098
Varen er på lager.
Varen er bestilt fra leverandør og leveringsdato er bekreftet.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varen må bestilles fra leverandør.
Varen befinner seg på fjernlager.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varene bestilles fra vår leverandørs lager.
Ubekreftet - Ta kontakt med kundesenter for nærmere informasjon.