Fotkurs Oslo, 20.-21. september 2024

Fotkurs

Oslo, 20.-21. september 2024

Varenr: 120695
6 400,-
-+
BeskrivelseDokumenter
Beskrivelse

Tid: Fredag 20. september kl. 11.00-19.00 og lørdag 21. september kl. 09.00-15.00.
Sted: AlfaCare AS, Østensjøveien 34, 0667 Oslo
Pris: Kr. 6400,- | 30% student- og turnusrabatt. Skriv kommentar i kassen, så korrigeres beløpet før det faktureres eller trekkes fra kortet ditt.
Kursholder: Liliane Helger (Overlege, MD, Fotkirurg), Annelie Brorsson (Leg. fysioterapeut, PhD), Ann-Charlott Söderpalm (Overlege, PhD), Katarina Nilsson Helander (Docent, Overlege, PhD).
Inkludert: Lunsj, snacks, kompendium og kursbevis

Forbehold om nok påmeldte til gjennomføring. Kostnader til reise/opphold refunderes ikke av AlfaCare ved utsettelse. Spør oss gjerne om status når du melder deg på.

Fotskader - diagnostikk, behandling og rehabilitering

Utdanning for fysioterapeuter, manuellterapeuter, naprapater, kiropraktorer, osteopater, fotterapeuter og ortopediingeniører.

Bakgrunn

Inspirasjon til fotkurset oppstod tilbake i 2007. Vi savnet en utdanning for fotintreserte terapeuter og ortopediingeniører og tenkte - hvorfor ikke ta saken i egne hender?

Året etter, 2008, holdt vi vårt første kurs i emnet sammen med Karin Grävare Silbernagel, PT, ATC, PhD, Associate professor & Associate Chair University of Delaware - en av medgrunnleggerne av kurset som nå er bosatt i USA. Siden den gang har vi holdt ett kurs i året og utdannet snart 500 deltakere.

Selve idéen med kurset er å øke kunnskap og forståelse for at føtter må rehabiliteres. Spesiell fottrening er nødvendig både før og etter fotkirurgi for best mulig resultat.

Vi vil også øke kunnskapen om ulike fotrelaterte problemer. For eksempel etter tidligere traumer, overbelastningsskader, medføtte eller forverrede feilstillinger og neurologisk relaterte problemer med fokus på hvordan vi behandler og rehabiliterer disse pasientene.

Idèen med kurset er å øke kunnskap og forståelse for at føtter også må rehabiliteres.

- Liliane Helger, Overlege, MD, Fotkirurg.

Fotkurs 2024

På dette kurset får du lære mer om fotrelaterte problemer og viktigheten av god rehabilitering. Blant temaene vi kommer inn på er forfotskirurgi, neurologi i foten, hælseneskader/smerter, plattfot, cavovarusfot, barnefoten og "sportsfoten". Kurset utvikles fra år til år, mye takket være deltakerne men også vår egen økende kunnskap og erfaring samt støtte av litteratur og bakomliggende forskning på området.

Foredragsholdere

Liliane Helger

Overlege, MD, Fotkirurg

 Jobber ved FotCenter Göteborg. Spesialist i ortopedi siden 1997, arbeidet med fotkirurgi på Södra Älvsborg sykehus. Har tidligere jobbet ved Frölunda Spesialistsykehus med ansvar for fotkirurgi i 10 år. Liliane har vært leder og aktiv i mange år i styret for Svenska Fotkirurgiska sällskapet, SFS. Er spesielt interessert i funksjonell anaomti, teamarbeid og undervisning. Har jobbet med utvikling av målrettet trening som kan forbedre fotfunksjon pre- og postoperativt ved fotkirurgi.

Annelie Brorsson

Leg. fysioterapeut, PhD

Jobber på IFK Kliniken Rehab som klinisk arbeidende fysioterapeut med spesialkompetanse på fysisk aktivitet og idrettsmedisin, og som forsker ved Göteborgs Universitet. Har siden 2005 vært engasjert  forskningsstudier om hvordan hælseneskader påvirker fotens muskler, sener og biomekanikk og disputerte i 2017 ved Göteborgs Universitet. Har de siste årene blandt annet blitt engasjert ved Lunds Universitet for å forelese om hælsenens skader og rehab sammen med Katarina Nilsson-Helander.

Ann-Charlott Söderpalm

 

Overlege, PhD

Er barneortoped og overlege ved Ortho Center i Göteborg og jobber hovedsaklig med fotproblemer hos ungdommer og voksne. Har tidligere arbeidet ved Dronning Silvias Barn- og Ungdomssykehus i 20 år og har håndtert barn akutt i forbindelse med f. eks. traumer og elektivt ved ulike medfødte eller ervervede ortopediske tilstander.

Katarina Nilsson Helander

Docent, Overlege, PhD

Jobber ved Sahlgrenska Universitets sykehus / Mölndal, som overlege innen ortopedi. Doktoravhandling i 2009 om temaet akutte hælsenerupturer med fortsatt fordypning og forskning på feltet. Møter flere pasientkategorier, med seneproblematikk som er hennes subspesialisering. Katarina blir ofte engasjert av fysioterapiutdanningen ved Lunds Universitet for å forelese om hælsenens skader og rehabilitering sammen med Anneli Brorsson.

Dokumenter
123141
Varen er på lager.
Varen er bestilt fra leverandør og leveringsdato er bekreftet.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varen må bestilles fra leverandør.
Varen befinner seg på fjernlager.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varene bestilles fra vår leverandørs lager.
Ubekreftet - Ta kontakt med kundesenter for nærmere informasjon.