Hva er INDIBA?

Radiofrekvensbehandling er termoterapi. Metoden produserer varme fra innsiden av kroppens vev til terapeutiske formål.

 

Det defineres som en endogen terapi, fordi varmen ikke sendes utenfra, men er generert direkte fra vevets innside ved bruk av et variabelt høyfrekvent elektrisk felt.

Akutt, subakutt og kronisk fase

Behandlingsprotokolllen varierer ut i fra problemstilling og hvilken fase pasienten er i. Typisk brukes lav temperatur ved akutte traumer, medium temperatur i subakutt fase og høy temperatur ved mer langvarige problemstillinger. Det er altså i hovedsak temperaturen og dens påvirkning på cellenivå som er forskjellen i de ulike fasene.

 

For å differensiere mellom de ulike fasene benytter INDIBA seg av en VAS-skala de kaller IAS (INDIBA ANALOGE SCALE) som går fra 0-10. Pasienten skal til enhver tid befinne seg mellom 1 og 9 på skalaen, avhengig av mål med behandlingen.

 

Våre produkter

(Les mer om INDIBA lenger ned på siden.)

Sortèr på:
Sortèr på:

Effekt ved ulik temperatur

IAS 1-2

Denne intensiteten gir lite eller ingen varme. På grunn av effekten av den unike 448kHz-strømmen, oppstår en såkalt biostimulering. Dette kan hjelpe i de tidlige stadiene av en skade ved å akselerere kroppens tilheling. Denne behandlingen kan også ha en smertelindrende effekt.

IAS 3-7

Ved medium temperatur er hovedeffekten vaskularisering og økende dyp blodstrøm som leverer mer oksygen og næringsstoffer til vevet. Det sees reduksjon i smerte og muskalspasmer. Ødem kan reduseres dramatisk.

IAS 8-9

Ved høye temperaturer oppnår man en hyperaktiveringseffekt, som ytterligere øker det dype blodstrømsvolumet. Den høye vevstemperaturen kan også redusere synlig arrvev.

Hva kan INDIBA brukes for/mot?

INDIBA er en effektiv behandlingsform som kan benyttes ved alt fra vanlige belastningslidelser til akutte skader til post operativt rehabilitering. INDIBA brukes i alt fra traumer og overbelastningsproblematikk i toppidretten til vanlige muskel- skjelettproblematikk hos den vanlige pasienten på klinikken:

  • Akutte skader
  • Post operativt
  • Muskelskader som kontusjoner og strekkskader
  • Uspesifikke ryggsmerter
  • Forstuinger eller overtråkk
  • Belastningsskader
  • Lyskesmerter
  • Bekkenbunnsproblematikk
  • mm.

Det foreligger god dokumentasjon bak de fleste behandlingsprotokollene. INDIBA samarbeider med flere sykehus og universiteter for å dokumentere behandlingseffekt. 

INDIBA i Europa og idretten

INDIBA og radiofrekvensbehandling er en utbredt og akseptert behandlingsform rundt om i Europa, spesielt i sørlige deler og blir mye brukt i idretten. Fotballklubber som Barcelona, Chelsea, Borussia Dortmund, Juventus og PSG, sykkellagene Astana og Moviestar og tennisspillere som Rafael Nadal, Franko Skugor og Lara Arruabarrena er blant noen kjente profiler som alle benytter seg av INDIBA som en del av sitt behandlings- og/eller restitusjonsprogram.

 

INDIBA i Norge

I Norge har Lillestrøm LSK fotball nylig gått til innkjøp av INDIBA til bruk på sine spillere (se video under). I tillegg blir INDIBA brukt av nasjonalballetten. Lillestrøm Muskel- og Leddklinikk er også en av de som bruker INDIBA til sine pasienter.

 

 

 

Kontakt meg for en
uforpliktende demonstrasjon

 

Erik R. Kløvstad
Prosjektkoordinator / Fysioterapeut
Telefon: 91 72 89 33
erik@alfacare.no

Varen er på lager.
Varen er bestilt fra leverandør og leveringsdato er bekreftet.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varen må bestilles fra leverandør.
Varen befinner seg på fjernlager.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varene bestilles fra vår leverandørs lager.
Ubekreftet - Ta kontakt med kundesenter for nærmere informasjon.