EMS trykkbølge- og laserbehandling!

AlfaCare har overtatt salg og distribusjon av EMS-produkter i Norge og Danmark. Vi har jobbet med EMS på det svenske markedet i flere år og har allerede god kjennskap til produktene.

 

Electro Medical Systems (EMS) er markedsleder innen produksjon av presisjonsmedisinsk utstyr for fysioterapi og rehabilitering, tannprofylakse og endourologi. EMS tilbyr løsninger for å forbedre behandleren og pasienters liv og var det første selskapet i verden som lanserte konseptet ESWT (Extracorporal Shockwave Therapy), også kjent som trykkbølgebehandling.

 

Siden lanseringen og patenteringen av den første radielle trykkbølgeenheten i 1997, har EMS forsøkt å revolusjonere behandlingen av muskel- og skjelettlidelser basert på tre nøkkelpilarer:

  • Teknologi
  • Klinisk dokumentasjon
  • Utdanning

Les mer under produktene.

 

Overlegen ytelse for EMS Dolorclast® Radial Shockwaves! 

“Ulike trykkbølgeapparater har store variasjoner i energioverføring”  
 
En splitter ny sammenligningsstudie fra 2022 har sammenlignet EMS Dolorclast® Radial Shock Waves med en av de største konkurrentene på det skandinaviske markedet. Resultatene viser betydelige forskjeller i energioverføring generelt, men spesielt ved høyere frekvens.

 

Les mer...
Sortèr på:
Sortèr på:

EMS DolorClast®

EMS DolorClast er en serie bestående av radial trykkbølge, fokusert trykkbølge og laser. Disse tre modalitetene kan brukes individuelt, eller i kombinasjon, ved seneplager og andre smertetilstander i muskel- og skjelettsystemet. De siste 21 årene har mer enn 100 millioner pasienter blitt behandlet med DolorClast® og EMS har hjulpet medisinske team over hele verden med å tilby en førsteklasses behandling til sine pasienter.

 

Radial trykkbølge (Radial ESWT)

Brukes ved akutte, subakutte og kroniske tilstander som tendinoser, bursitter og andre skader i muskel- og skjelettsystemet. Egner seg best for skader lokalisert i overfladisk vev (penetrerer opp til 40 mm.).

 

Fokusert trykkbølge (Focused ESWT)

Brukes ved akutte, subakutte og kroniske tilstander som tendinoser, bursitter og andre skader i muskel- og skjelettsystemet. Egner seg best for skader dypere i vevet (penetrerer opp til 80 mm.).

 

Laser (High Power Laser, 905 nm)

Brukes som behandling i seg selv ved muskel- og skjelettsmerter eller i forkant av behandling med trykkbølge (kombinasjonsbehandling) for å øke toleransen av den påfølgende behandlingen. Laseren egner seg for overfladisk, så vel som for dypere vev (penetrerer opp til 120 mm.).

 

EMS High Power Laser finner du her.

 

Kombinasjonsbehandling

Høyere toleranse under behandling = bedre resultat! EMS anbefaler laserbehandling på det aktuelle området i forkant av trykkbølgebehandlingen. Teorien bak dette er at laserbehandlingen vil ha en inhiberende effekt på nociceptorene som vil gi en analgetisk respons. I etterkant av laserbehandlingen anbefales det å vente i 5 minutter før man benytter trykkbølger, ettersom dette er tiden det tar før maks analgesi oppnåes.

 

EMS High Power Laser finner du her.

 

Den analgetiske effekten kan imidlertid vare i hele 72 timer når laser brukes alene. Videre bruker man radial- eller fokusert trykkbølge, avhengig av problemstilling og lokasjon.

 

Hvordan fungerer trykkbølgebehandling?

Det er klinisk bevist at trykkbølger, når de påføres skadet vev, reduserer smerte og stimulerer metabolske reaksjoner som å øke blodsirkulasjon i det aktuelle vevet og å sette i gang en reparasjonsprosess utløst av stamcelleaktivering.

 

Mikroskader

Endringene i trykk mellom hver tryggbølge skaper svigninger i det aktuelle området og det oppstår mikroskader i vevet. Mikroskadene som trykkbølgene skaper fører til en kontrollert akutt betennelse, som bla. fremskynder reparasjonsprosessen i det kronisk betente vevet.

 

Kavitasjon

“A high cavitation level is a result of a high amount of energy density delivered by the shock wave device” - Jo mer energi som blir levert til vevet, jo høyere grad av kavitasjon observeres! I kroppens vev finner man natulige gassbobler. Som følge av den hurtige interaksjonen mellom positivt og negativt trykk settes disse boblene i bevegelse, og noen av boblene sprekker. Gasser og substanser fra vevsboblene blir frigjort og bidrar til å øke metabolismen i skadeområdet. Jo mere kavitasjon, jo bedre effekt!

 

Substans P

Når du kutter deg eller får en flis i fingeren frigis en rekke stoffer i det skadede vevsområdet som aktiverer C-nervefibrene. Hjernen får beskjed hvor skaden sitter og oppfatter deretter smerten. Dette skyldes frigjøring av nevrotransmitteren substans P fra nociceptorer i det skadede vevet. Området vil dermed kjennes smertefullt.

 

 

Når trykkbølgene treffer vevet frigjør C-nervefibrene Substans P i vevet, på samme måte som i eksempelet over. Substans P forårsaker lett ubehag under og etter sjokkbølgebehandling, men ved langvarig aktivering av C-nervefibrene blir de midlertidig ute av stand til å frigjøre substans P, og dermed forårsake smerte. Mindre substans P i vevet fører til redusert smerte.

 

Service og vedlikehold

Nyere håndstykker (EVO Blue og Radial Shock Waves)

  • Service gjennomføres raskt og enkelt på et par minutter, uten behov for verktøy.
  • Det medfølger et “Maintenance KiT” for alle produkter som leveres med EVO Blue eller Radial Shock Waves Handpiece.
  • Vi anbefaler å bytte til nytt “Maintenance Kit” når håndstykket har passert 1 million slag. Maskinen holder telling på antall slag og vil varsle når det er tid for utskiftning.
  •  Vi anbefaler alltid å ha et “Maintenance Kit” tilgjengelig dersom antall slag er “brukt opp”, eller at patronen slutter å slå av andre årsaker. Da unngår du unødvendige perioder hvor du ikke kan tilby trykkbølgebehandling.

“Maintenance Kit”

EVO Blue: Varenr. EQ-209

Radial Shock Waves: Varenr. FR-332

 

Service av maskiner og eldre håndstykker (Radial Handpiece og Power+)

Håndstykkene Radial Handpiece eller Power+ Handpiece krever service utført av servicetekniker. Vi har inngått avtale om service med Enimed AS. Ved behov for service kan du ta kontakt med vår kundeservice, så formidler vi kontakt. 

Kiropraktor Per Nymann Andersen gir her en kort introduksjon til EMS (engelsk tale):


 

 

 

 

"Behandlingen gjorde meg i stand til å delta i verdenscupen. 

Mange takk for hjelpen. Den var verd sin vekt i gull."

 

Aksel Lund Svindal,

OL-vinner.

 

 

 

 

"Behandlingen er et viktig verktøy og gjør meg i stand til å restituere meg

hurtig mellom harde treninger og konkurranser."

 

Suzann Pettersen

Tidligere toppgolfer

Varen er på lager.
Varen er bestilt fra leverandør og leveringsdato er bekreftet.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varen må bestilles fra leverandør.
Varen befinner seg på fjernlager.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varene bestilles fra vår leverandørs lager.
Ubekreftet - Ta kontakt med kundesenter for nærmere informasjon.