Beskrivelse av kurs i Dry Needling Basic - Se kurskalenderen for planlagte kurs!

Kursbeskrivelse:
 

Målsetting: Kurset sikter på å gi terapeuten god forståelse for teknikker for sikker behandling, og risikoer ved behandling av nevrogen inflamasjon / triggerpunkter med nål, samt triggerpunktets fysiologi, og praktisk tillemping av dry needling i kombinasjon med annen behandling av smerte fra muskel og leddsystemet. Dette er primært et praktisk kurs.
 

Forkunnskaper: Terapeuten skal ha gode kunnskaper i anatomi. Kurset retter seg mot naprapater, fysioterapeuter, kiropraktorer og leger, samt elever fra disse utdannelsene, som har bestått kurs i anatomi.
 

I kurset går man gjennom følgende: Triggerpunktets fysiologi. Praktisk informasjon rundt behandling med dry needling. Dyp intramuskulær behandling. Sikkerhet, anatomi i sårbare områder, og teknikker for sikker behandling. Kontraindikasjoner: Behandling av muskler i ben, hofte, skulder og arm, samt en del nakke.
 

Program

Dag 1:

Triggerpunktteori

Teste å stikke med nål

Dyp behandling

Muskler: Legg, tricep, lår, tensor facia late, sete

 

Dag 2:

Repetisjon

Øvre trapezius

Latissimus, teres og infra spinatus

Rhomber, Subscapularis

Pectoralis major og deltamusklene

Supraspinatus

Levator scapulae

Sterno cleido mastoideus

Praktisk demonstrasjon av behandling

Repetisjon

 

Instruktør på kurset

Instruktør er naprapat Bjørnar Willassen. Bjørnar var ferdig utdannet naprapat i 1998, er videreutdannet blant annet i MTT (MET), SET, elektroterapi og dry needling.

 

Bjørnar Willassen har undervist i elektroterapi på Høyskolen i Oslo i 12 år. Han har 15 terminer på Naprapathögskolan i Sverige, har assistert og holdt kurs i dry needling i 10 år. Han har også holdt kurs i triggerpunktsbehandling på Axelsons i Oslo med mer.

Beskrivelse av kurs i Dry Needling Modul 1 - Se kurskalenderen for planlagte kurs!

 

Kurs i muskulære smertesyndrom og triggerpunktbehandling med nåler - Modul 1

Kurset vil gi en innføring i hva triggerpunkt er, hvordan en diagnostiserer dem og hvordan man behandler dem. Teorien vil også inneholde oppdatert forsking, og gjennomgang av ulike retninger innen nålebehandling.Det meste av kurset er av pratisk art, og har som mål å gjøre kursdeltakerene teoretisk og praktisk rustet til å praktisere denne behandlingsformen umiddelbart i sitt virke.

 

Nålebehandling (dry needling) er ikke akupunktur, og skal heller ikke forveksles med denne form for terapeutisk behandling. Nålebehandling (dry needling/ IMS) har som formål å stimulere muskulære triggepunkt/smertepunkt i muskulatur og bindevev ved bruk av akupunkturnål. Det er ikke nødvendig med kunnskap om klassisk kinesisk medisin (TCM) eller akupunktur for å være med på dette kurset, eller for å utføre denne type behandling.

 

Kursinnhold

Dag 1

Smerte- og triggerpunktteori

Teori om nålebruk, kontraind., virkemekanismer m.m.

Oppdatert viten

Utstyr, nålefølelse og differensiering av vev

Praktisk introduksjon til nålebruk

Lunsj

Praktisk trening: hode, nakke og skuldre

Praktisk trening fortsetter: arm og albue

Slynger som redskap og ved nålebehandling

IES – Intramuskulær Elektrisk Stimulering (introduksjon)

Oppsummering og avslutning

Dag 2

Praktisk trening: rygg, sete, hofte

Lunsj

Praktisk trening: lår, kne, legg

Praktisk trening fortsetter

Oppsummering, spørsmål og avslutning

 

Om kursholderne:

Arild Solheim

Fysioterapeut og prestasjonsfremmer. Innehaver av Bergen Idrettsklinikk. Jobber til daglig med både akutte og langvarige plager i muskel og skjellett apparatet. Spesiell interesse innen behandling og rehabilitering av idrettsskader. 16 års erfaring med bruk av nåler i behandling av myofascielle triggerpunkter. Kursholder siden 2011.

Jørgen Stein

Kiropaktor MNKF. Utdannet ved Syddansk Universitet i Odense. Medeier av NEMUS Nesttun og NEMUS Arna. Jobber til daglig med både akutte og langvarige problemstillinger i muskel og skjelett apparatet. Spesiell interesse for ekstremitetsplager. 11 års erfaring med bruk av nåler i behandling av myofascielle triggerpunkter. Kursholder siden 2011.

NB! Dry Needling krever god anatomisk forståelse. Du må være utdannet fysioterapeut, kiropraktor, manuellterapeut eller naprapat eller være siste års student eller turnuskandidat innenfor disse fagområdene for å delta på kurset. 

Beskrivelse av kurs i Dry Needling Modul 2 - Se kurskalenderen for planlagte kurs!

Kurs i muskulære smertesyndrom og triggerpunktbehandling med nåler - Modul 2

Kurset vil gi en videreføring i triggerpunktteori, hvordan dem blir diagnostisert og hvordan dem blir behandla. Teorien vil også inneholde oppdatert forsking innenfor området.

Det meste av kurset er av pratisk art. Kurset bygger videre på Modul 1. Det er derfor et krav at en har gjennomført Modul 1 eller tilsvarende kurs tidligere. Dette må dokumenteres for kursarrangør før kursstart.

 

Sammenlignet med Modul 1 vil vi gå gjennom flere og dypere strukturer i hode, kjeve og nakke, i tillegg til bekken og glutealregion. Det vil også bli gått gjennom flere strukturer i lysk, legg og fot. Det blir lagt vekt på differensialdiagnostiske vurderinger i forhold til smerte og funksjonsuroing i nerve- og muskelskjelettsystemet.

 

Dag 1

Deltagernes erfaringer med bruk av nåler i klinisk praksis.

Smerte- og triggerpunktteori - hva vet vi per i dag?

Hvorfor er nålebehandling effektivt? Hva sier forskningen?

Praktisk trening: ansikt, kjeve og nakke

Lunsj

Praktisk trening: skulder, bryst og albue og arm.

Praktisk trening fortsetter: segmental behandling i thoracal- og lumbalcolumna.

IES – Intramuskulær Elektrisk Stimulering. Innstilling, bruk og behandling.

 

Dag 2

Praktisk trening: dyp glutealmuskulatur (piriformis, gemelli m.fl.).

Differensialdiagnostikk ved utredning av myofascielle smerter

Lunsj

Praktisk trening: kne, legg og fot ( popliteus, tibialis post, abd hallucis m.fl)

Praktisk trening fortsetter.

Oppsummering, spørsmål og avslutning.

 

Om kursholderene

Arild Solheim

Fysioterapeut og prestasjonsfremmer og innehaver av Bergen Idrettsklinikk. Jobber til daglig med både akutte og langvarige plager i muskel og skjellett apparatet. Spesiell interesse innen behandling og rehabilitering av idrettsskader. 16 års erfaring med bruk av nåler i behandling av myofascielle triggerpunkter. Kursholder siden 2011.

 

Jørgen Stein

Kiropaktor MNKF. Utdannet ved Syddansk Universitet i Odense. Medeier av NEMUS Nesttun og NEMUS Arna. Jobber til daglig med både akutte og langvarige problemstillinger i muskel og skjelett apparatet. Spesiell interesse for ekstremitetsplager. 11 års erfaring med bruk av nåler i behandling av myofascielle triggerpunkter. Kursholder siden 2011.

 

Varen er på lager.
Varen er bestilt fra leverandør og leveringsdato er bekreftet.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varen må bestilles fra leverandør.
Varen befinner seg på fjernlager.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varene bestilles fra vår leverandørs lager.
Ubekreftet - Ta kontakt med kundesenter for nærmere informasjon.