Beskrivelse av kurs i Instrument Assisted Soft Tissue Mobilization (IASTM) Level 1 - Se kurskalenderen for planlagte kurs!


IASTM – forkortelse for ”Instrument assisted soft tissue mobilization” er en behandlingsteknikk for bløtvev hvor man bruker et spesielt utformet redskap laget av stål. Det er spesielt utformet i den grad at det har kanter og vinkler som gjør det enkelt å bruke på forskjellige deler av kroppen.


”We don’t need to change the intervention. We need to change the explanation” er det en kjent manuellterapeut som sier. IASTM som behandling har en lang historikk, faktisk flere tusen år tilbake i tid. Det har i moderne tid blitt satt i system. Forklaringsmodellene til de som opprinnelig satte dette i system er i stor grad forkastet og man er i dag litt mer edruelig i hva man hevder at behandling med IASTM kan oppnå i form av effekter.


Det som uansett med stor sikkerhet kan sies er at om man som terapeut jobber mye med bløtvev er det en fantastisk modalitet som i mange tilfeller lar deg og pasienten oppnå god effekt spesielt i forhold til øket bevegelse. Du som terapeut vil ofte spare hender og fingre for mye belastning og mottager av behandling kjenner et helt annet trykk og stimuli enn for eksempel ved tradisjonell massasje.


Ttool (IASTM) er en modalitet som bør inngå som en del av en behandlingsplan og skal fortrinnsvis benyttes sammen med andre typer behandling/modaliteter hvor formålet skal være en sunn og fornuftig tilnærming til den enkelte pasients problematikk og da med et langsiktig mål.

Gjennom 4 år har vi bygget opp en stor ekspertise i både IASTM verktøyene og teknikkene bak. Det er en ytterst effektiv behandlingsteknikk ved blant annet idrettsskader. Vil du bruke IASTM i din praksis, så meld deg på vårt spennende og lærerike endagskurs som inneholder bla:

 

  • En kort gjennomgang av den nyeste evidensbaserte viten om muskel/skjelettskader og vevstilheling.  
  • Hands-on workshop med vårt eget spesialdesignede alt-i-ett IASTM verktøy, The ttool. Du blir guidet av vår dyktige og erfarne kursholder Thomas Lauvsnes.
  • Praktiske caser blir inkorporert i undervisningen.
  • Er du fysio/manuellterapeut, massør, naprapat, osteopat eller kiropraktor og jobber med bløtvevsbehandling i tillegg til rehabilitering er dette kurset for deg. IASTM er en fantastisk modalitet hvor man i mange tilfeller får utrettet mye i forhold til både smertelindring og øket bevegelse på kortere tid enn man kanskje er vant til, samtidig som man forminsker belastning på sin egen kropp.


Kursprogram:

 

09.00-09.20: Velkomst og introduksjon.

09.20-10.00:  Tilhelingsprosesser av vevskader og viktigheten av ultralydskanninger.

10.00-10.10: Pause

10.10-11.30: Effekt av bløtdelsmobilsering på cellulært nivå og bruken av IASTM

11.30-12.00: Lunsj

12.00-14.00: Workshop: Skulderens posteriore leddkapsel, albueregionen, skade på hofte adduktorene, Jumpers knee, Runners knee, skader på akillessenen, plantar fascie skade.

14.00-14.15: Pause

14.15-15.45: Gjennomgang av caser med fokus på idrettsutøveren.  

15.45-16.00: Spørsmål og evaluering

 

Litt om vår IASTM-instruktør:

 

Thomas Lauvsnes, MSc (Chiro)

Thomas graduerte fra Anglo-European College of Chiropractic i 2001. Siden da har han jobbet som kiropraktor både i private og offentlige. Han er partner og medeier av Nemus Lillestrøm, en multi-disiplinær klinikk hvor han jobber tett sammen med andre aktører innen muskel- og skjelett. Han har vært med i et team av smertespesialister på Akershus Universitetssykehus poliklinikk og var der med på utredning og behandling av pasienter som var henvist til Smertepoliklinikken.

 

Thomas har vært involvert i idrettsmedisin i flere år og har vært medarbeider og leder av ulike medisinteam fra elite og profesjonelle klubber til ungdomssporter. En lang og omfattende liste over kurs og seminarer har gjort Lauvsnes kunnskapsrik i differensialdiagnostikk, ekstremitetsbehandling, idrettsmedisin og smertebehandling. Han har også undervist og forelest innen instrument assistert bløtvevs-behandling (IASTM) og har blant annet vært instruktør for Graston Technique kurs på flere nivåer i England.

 

Thomas Lauvsnes er godt etterspurt som seminarholder og kursinstruktør. I 2015 ble han kåret til årets kiropraktor i Norge!

Varen er på lager.
Varen er bestilt fra leverandør og leveringsdato er bekreftet.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varen må bestilles fra leverandør.
Varen befinner seg på fjernlager.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varene bestilles fra vår leverandørs lager.
Ubekreftet - Ta kontakt med kundesenter for nærmere informasjon.