Varen er på lager.
Varen er bestilt fra leverandør og leveringsdato er bekreftet.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varen må bestilles fra leverandør.
Varen befinner seg på fjernlager.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varene bestilles fra vår leverandørs lager.
Ubekreftet - Ta kontakt med kundesenter for nærmere informasjon.

Månedens tilbud | 20% rabatt på utstyr til okklusjonstrening fra Occlude! 

Occlude Athlete L
2 799,-
Occlude Athlete M
2 652,-
Occlude Athlete S
2 559,-
Occlude Athlete XL
2 935,-
Occlude Manometerpumpe
860,-
Occlude Mansjett Str. S-XL
Fra 852,-
Occlude Rehab
4 559,-
Occlude Rehab+
8 799,-

Hva er okklusjonstrening? 


Okklusjonstrening kan best beskrives som en fysiologisk snarvei til å oppnå muskelvekst og forbedret funksjon med minimal belastning av sener og ledd. Under okklusjonstrening benytter man en mansjett med et bestemt trykk rundt en av kroppens ekstremiteter (armer eller ben). Mansjetten vil delvis avklemme ekstremiteten sånn at muskulaturen blir utmattet hurtigere, og man arbeider derfor med lavere belastning enn i tradisjonell styrketrening. Dette gjør okklusjonstrening spesielt interessant i rehabilitering og trening av pasientgrupper som ikke tåler høy mekanisk belastning, men som med fordel kan vedlikeholde og/eller forbedre muskelfunksjon. 


Selv om okklusjonstrening fortsatt er et relativt nytt redskap for fysioterapeuter og annet helsepersonell som jobber med rehabilitering, så er forskning på området mangeårig og effekten er veldokumentert. Okklusjonstrening er hverken skadelig eller farlig så lenge det brukes med forståelse og omtanke for den enkelte pasient. 
 

Sånn virker okklusjonstrening

På engelsk kalles okklusjonstrening Blood Flow Restricton Exercise (BFRE). Den nøyaktige mekanismen i okklusjonstrening er at man delvis stenger av det arterielle innløp og totalt avstenger det venøse tilbakeløpet fra en ekstremitet ved hjelp av en mansjett. 


Okklusjonstrening brukes kun på armer eller ben og formålet er å skape utilstrekkelig blodtilførsel til den ekstremitet man avstenger. Under okklusjonstrening vil anaerobe energiprosesser igangsettes tidligere enn under tilsvarende arbeid uten okklusjon. Det skjer som en kompensasjon for den utilstrekkelige blodtilførselen i kroppens forsøk på å opprettholde arbeidsintensiteten. Større motoriske enheter og type-2 fibre rekrutteres tidligere i arbeidet under trening med okklusjon. Restprodukter fra de anaerobe prosesser vil akkumulere og muskulaturen blir utsatt for et metabolsk stress som samlet sett vil oppregulere en rekke signaler for muskelvekst (hypertrofi). 


Forskning har vist at trening med lav ytre belastning (<30% av 1RM) under okklusjon er vek så effektivt for å øke muskelmassen som tradisjonell tung styrketrening (> 60% av 1RM).
 

 

Hvem er okklusjonstrening relevant for? 

Okklusjonstrening er særlig relevant for trening og rehabilitering av pasienter og idrettsutøvere som ikke tåler høy mekanisk belastning forbundet med tradisjonell tung styrketrening. Det kan for eksempel være i rehabiliteringsforløp før eller etter operasjon hos pasienter med kroniske lidelser. Forskning peker blant annet på at okklusjonstrening kan være effektiv i forebyggelse og behandling av pasienter med: 

 

 • Korsbåndskader
 • Ligamentskader
 • Meniskskader
 • Artrose 
 • Patellofemorale smerter (smerter i kneet)
 • Risiko for atrofi (muskeltap) som føle av immobilitet
 • Andre skader/lidelser som forhindrer bruk av tradisjonell styrketrening

I tillegg er okklusjonstrening brukt i kombinasjon med tung styrketrening på toppidretts-nivå for økt styrkefremgang og muskelvekst. 
 

 

Okklusjonsutstyr fra Occlude

Med okklusjonsutstyr fra Occlude mottar du: 

 • Utstyr foretrukket av fysioterapeuter, sykehus, olympiske atleter og profesjonelle idrettsklubber. 
 • Sikkert, presist og brukervennlig utstyr spesialutviklet til profesjonell rehabilitering 
 • Sylinderformede mansjetter for optimal anatomisk passform til armer og ben i fire forskjellige størrelser. 
 • Bruksmodellpatentert ventilløsningssystem som sikrer trening helt uten slanger. 
 • Evidensbaserte guides og veiledninger til korrekt og sikker bruk av okklusjonsutstyr. 
 • Et gjennomarbeidet produkt med mer enn to års utvikling og testing.